Pe lung despre șosete

tumblr_mgduyjeuZE1r9y9u3o4_1280-225x300Toți ciorapii sunt șosete, însă nu toate șosetele sunt ciorapi :))

Pe scurt și fără degresiuni lirice, șosetele, de la DEX citire, sunt ciorapi scurți care acoperă piciorul până deasupra gleznei.

Șosetelor le putem spune Napoleon Bonaparte a garderobului bărbătesc (aș zice Ștefan cel Mare, dar patrioții de profesie îmi vor sări în cap). Sunt mici, dar plini de valoare. Înseamnă un epic win, sau un epic fail. Cu părere de rău, un număr mare de bărbați, continuă să ignore importanța acestuia și din aceste motive mai întâlnim purtători de sandale cu ciorapi sau de șosete albe, sport, la costum clasic. Asta era grotesc în anii 80; e grotesc și acum. Deci, atâta timp cât nu sunteți Michael Jackson, ciorapii albi nu îi veți purta împreună cu costumul clasic.

Un cititor curios ar întreba: și atunci, cum purtăm ciorapii?

Probabil nu este o regulă mai simplă decât cea despre cum purtăm ciorapii. Integritatea și curățenia acestora cred că sunt înțelese din start.

Culoarea

Culoarea ciorapilor trebuie sa fie identică (sau aproximativ identică) cu cea a pantalonilor. Diferența de nuanță trebuie să fie spre mai deschis.  În acest fel veți genera din punct de vedere vizual o trecere cromatică armonioasă de la încălțăminte spre sacou.

În altă ordine de idei, sunt voci care ne sugerează să purtăm ciorapii de aceiași culoare ca și pantofii. Această strategie scurtează, din punct de vedere vizual, piciorul (spre deosebire de șosetele de aceiași culoare cu pantalonul, care creează iluzia unui picior mai lung).

Lungimea

Care e lungimea potrivită? Și în cazul acesta regula e simplă. Atunci când v-ați așezat, piciorul nu trebuie să fie dezgolit.

Scopul nostru e de a crea armonie vizuală pe axa încălțări – șosete – pantaloni. 

 

În loc de concluzie

  • Șlapii, crocșii și sandalele se poartă pe picior gol.
  • Șosetele trebuie purtate curate, întregi (ne-rupte, ne-cusute), de aceiași nuanță și culoare
Like and share, amigos, like and share