Networking: Partea I. Logistica

Networking-ul egal eveniment de socializare. Toată lumea știe despre ele, le frecventează mai degrabă  conexiuni.  Despre cum să avem parte de o experiență cât se poate de plăcută, vin cu câteva sfaturi generate de experiență. În primă fază sunt marca captain obvious (c),  despre care toată lumea se preface că știe, dar le ignoră.

Scenariul:

Sunteți într-un oraș mare, mai mult sau mai puțin cunoscut, și sunteți invitat la un eveniment de socializare. Nu vă însoțește nimeni. Nu vă cunoașteți cu nimeni. Va fi servit alcool, veți discuta despre afaceri și nu numai.

  1. Să știm unde mergem

Chiar dacă mergem să strângem mâna, trebuie să mergem pregătiți și să știm unde mergem. În primă fază trebuie să înțelegem care e gradul de siguranță a locului / zonei în diverse contexte (noaptea e o zonă mai puți sigură / în preajmă au loc anumite evenimente ce ar putea genera riscuri etc), cât și a confortului Dvs.  De obicei evenimentele de networking au loc în locații și zone decente, dar mai bine să verificăm din start. Cu ajutorul internetului și a multitudinii de aplicații de navigare, puteți foarte simplu să vă schițați un traseu aproximativ. Dacă aveți dubii, puneți mâna pe telefon și sunați localul. Nu vreți să ajungeți cu 10 minute mai devreme pentru a vă da seama că ați notat greșit adresa (în loc de strada Vasile Castan, ați ajuns pe strada Castanilor, în altă parte a orașului, de exemplu).

Adresa corectă este punctul de pornire, dar trebuie să fim atenți și la următoarele aspecte:

  • Locurile de parcare (valet, parcare pentru vizitatori, parcare în stradă etc.)
  • Transportul public (tramvai, autobuz, troleibuz, metrou, taxi / Uber)
  • Străzi cu sens unic / în reparație

Dacă credeți că evenimentul se va termina rapid și ați avea posibilitatea să continuați socializarea, vă îndemn să investigați ce alte localuri sunt în preajmă.

  1. Și cum ajungem acasă

Este la fel de important ca și primul punct, dar și mai complicat – cu cât se face mai târziu, cu atât mai puține opțiuni rămân. Vă îndemn să aveți pregătit un plan cu destul de multă flexibilitate despre cum ajungeți înapoi la hotel / aeroport / gară etc în cazul în care seara a luat o întorsătură neașteptată. E bine să avem cât mai multe opțiuni:

  • Mașina: fie proprie, fie închiriată – trebuie să fim atenți unde o parcăm, și pentru cât timp, în cazul în care există o reglementare în acest sens. Un alt aspect este consumația – fim foarte atenți ce și cât consumăm. Ținem cu toții minte – nu bem alcool și conducem. Niciodată. În multe orașe avem alternative gen sober driver. Sau:
  • Taxi: Nu contează cum ajungem la eveniment (chiar dacă conducem), este mereu o idee bună să avem notat numerele câtorva servicii de taxi. Sau descărcăm aplicații respective. De asemenea, suntem atenți și la regulile tarifare.
  • Transportul public: De cele mai multe ori este cea mai ieftină alternativă de a călători prin oraș, dar provocatoare pentru cei ce nu sunt de pe loc. Unele rute ar putea suferi modificări de itinerar, schimbări care nu au fost incluse în harta turistică, aplicația de navigare sau broșură. Verificăm online sau întrebăm. E bine să avem în minte că nu toate rutele au orar 24/7 și frecvența circulației diferă în funcție de numărul mediu de pasageri la ora respectivă
  • Mersul pe jos: e sănătos. Și nu trebuie subestimat. E cel mai ușor mod de a ajunge din punctul A în punctul B, dacă distanța dintre ele e mică. Să nu uităm că unele zone sunt mai puțin sigure decât altele, în special noaptea. E de bun simț să evităm cartierele rău făimate, în special după asfințit.

Telefoanele inteligente și aplicațiile ne fac pregătirea logistică mai ușoară (atâta timp cât avem semnal), dar mereu trebuie să fie la îndemână și o variantă de alternativă.

  1. Și mediul

Atât mediul social, cât și cel înconjurător. Ambele ne ajută să înțelegem cum să ne deplasăm, și cum să ne îmbrăcăm. Mă refer aici și la vremea de afară, cât și la cultura, tradițiile și tabu-urile locale.

Toate aceste sfaturi sunt idei de bun simț pe care e bine să le avem în minte înainte de a pleca. Dar aceste decizii fac diferența în cât de natural și confortabil ne vom simți la eveniment.

 

Va urma….

Like and share, amigos, like and share