Cinci sfaturi pentru o cravată perfectă

Mulți văd în cravată un accesoriu demodat, care, și-ar fi avut locul alături de baston și joben. De ce bărbații, prin natura lor serioși și pragmatici, continuă să o poarte? Câteva motive.

În primul rând tradiționalismul și inerția.

În al doilea rând cravata te face să arăți mult mai bine îngrijit, mai business, mai inteligent și rafinat. Din punct de vedere estetic oferă un aspect închegat.

Și în al treilea rând, spre deosebire de femei, noi, bărbații nu prea avem opțiuni decente de a ieși cumva în evidență, iar cravata e unul din puținele accesorii care ne ajută. Din punct de vedere vizual, scoate în evidență fața.

Odată ce alegem forma, materialul, culoarea și printul corect, efectul scontat nu se va lăsa așteptat.

Dar, dacă purtăm o cravată, să o purtăm corect, nu-i așa?!

Care sunt cele mai răspândite greșeli?

 

  • Nodul prea mare și gulerul prea mic creează o disonanță vizuală. Păstrați proporțiile: cel mai sigur e un four-in-hand – un nod simplu, dar elegant.

  • Printul cămășii și a cravatei nu contrastează suficient de bine. Imprimeurile trebui să fie destul de bine delimitate vizual. Doar în acest caz interlocutorul se va simți confortabil din punct de vedere vizual.

  • Între guler și nodul cravatei e gol. Și iarăși disconfort vizual și ruptură a unei construcții ce trebuie să arate întreg.

  • Culorile stridente. NU e nimic greșit în a purta o cravată în culori vii, dar, vă recomand să țineți cont de câteva aspecte. În primul rând culorile prinse îi avantajează pe cei cu un ten mai întunecat. În caz contrar, punctul de interes va fi cravata, nu Dvs. În al doilea rând este o diferență între o nuanță sintetică / vulgară și una rafinată. Recomandarea, ca și în cazul culorii roz din garderobă, e să optați pentru nuanțe de pastel.

  • Lungimea incorectă. Acu câteva zeci de ani bărbații purtau, într-adevăr, cravate mai scurte. Dar regulile s-au schimbat, iar lungimea general acceptată e de la guler la catarama centurii.

Like and share, amigos, like and share